Blogi

Einarin matkapäiväkirjat osa 1

Matkapäivä nro 1 (Vaasa-Pallas)

Lähdimme Vaasasta varhain aamulla noin kello kuusi. Poimimme matkanvarrelta kyytiin lisää porukkaa, ja lopulta saavuttuamme Ouluun, tyhjensimme bussin ja erottelimme Hilden ja Einarin kamat toisistaan. Siirryimme Hilden bussista Einariin, ja jatkoimme matkaa kohti Pallasta, pysähtyen Haaparannan Ikeassa lounaalla.

Kolarissa huomasimme bussin olevan  epäkunnossa, joten jouduimme hieman odottamaan uutta bussia, jolla pääsisimme jatkamaan matkaa Pallakselle. Tässä kyseisessä bussissa oli kuitenkin jäähdytinnesteongelmia, joten taas kerran jouduimme vaihtamaan bussia, jolla emme voineet mennä Norjaan asti, mutta jolla pääsisimme turvallisesti Pallakselle. Pallaksella purimme tavarat bussista, ja kävelimme telttapaikalle vajaan kilometrin päähän ilman rinkkoja.

LRM_EXPORT_2864625847562433_20190727_114114044.jpeg
Bussin purkaminen ja pakkaaminen alkoi Einarin porukalta jo sujua varsin näppärästi muutaman kerran jälkeen.
LRM_EXPORT_2864334316435930_20190727_113622512.jpeg
Aikamoinen tetris tuo kaikkien tavaroiden pakkaaminen joka kerta oli.
LRM_EXPORT_2864550276465587_20190727_113958473.jpeg
Jäähdytinnesteen lisäämisen yhteydessä ehti käydä nappaamassa nopean kuvan maisemasta!

Pallaksella näimme paljon poroja läheltä ja saimme hienoja kuvia. Iltapalan jälkeen kaikki olivat saaneet teltat pystyyn, joten bussienvaihtelupäivän jälkeen pääsimme vihdoin nukkumaan. Paitsi Timo. Kuskimme Timo valvoi yömyöhään urheasti odottaen lopullista viidettä bussiamme, jolla pääsisimme Norjaan. Ensimmäinen matkapäivä oli siis hyvin tapahtumarikas, mutta selvisimme siitä kunnialla. Kiitos koko porukalle.

LRM_EXPORT_2864138183427567_20190727_113306379.jpeg

(Kuvat: Emma Marttila)

Matkapäivä nro 2 (Pallas-Tromssa)

Heräsimme seuraavana aamuna noin kello kahdeksan hyvin levänneinä. Pallaksella oli aamulla nätti ilma, jossa oli mukava purkaa telttoja. Kävelimme takaisin parkkipaikalle, jolla söimme aamupalaa porojen seurassa. Bussi oli yön aikana saapunut Timon johdolla Pallakselle, joten aloimme jälleen täyttämään sitä rinkoilla ja ruuilla. Tämä oli jo tuttua hommaa. 

Muutaman tunnin ajon jälkeen pysähdyimme henkeäsalpaavan kauniille lounaspaikalle, jossa oli upea vesiputous. Lounaaksi oli  Jalostajan kanasoppaa. Loppumatka taittui rattoisasti parin pysähdyksen kera ja saavuimme lopulta Tromssan upeisiin maisemiin leirintäalue Skittenelv Campingiin. Päivällisen ja telttojen kasauksen jälkeen pidimme yhteisen iltaohjelman ja sitten pääsimme taas nukkumaan ja uutta päivää odottamaan.

DJI_0249.JPG
Lounaspaikan maisemia. Ja meille uskollisena pysynyt bussi, mutta kuinka pitkälle tällä bussilla päästiin, selviää myöhemmin. Kuva: Tuomas Jokinen
IMG_20190727_150913.jpg
Lounaspaikalta löytynyt hieno vesiputous! Kuva: Emma Marttila
IMG_20190727_154613.jpg
Maisemat matkalla Tromssaan alkoivat olla jo aika mahtavia! Kuva: Emma Marttila

Kirjoittanut: Heini ja Inka, Soijanakkivartiosta Uunot

 

Staabin muistelmat:

Ensimmäinen päivä oli kyllä kommelluksia täynnä. Siinä joutui porukan huumori jo koetukselle, mutta hyvin kävi loppujen lopuksi. Ehkä nuo bussiselkkaukset toimivat lopulta vähän kuin jäänmurtajina ja yhteistyö porukassa alkoi toimimaan. Kiitokset myös Pallas Hotellin henkilökunnalle, jotka antoivat meidän lainata kellariaan, kun uusi korvaava bussimme saatiin paikalle vasta aamuksi. Yksi reissun lentävä lausahduskin taisi olla, että montako bussia Einar tarvitsee ennen kuin päästään Norjaan ja vielä kotiinkin asti. Se selvinnee myöhemmin. 😉

Emma
Viestintä- ja muonitusvastaava
Einar

Mainokset

Vinkkejä vaelluksen varusteisiin

Meidän matkamme lähestyy ja moni osallistuja on toivottavasti pohtinut jo matkalle pakattavia tavaroita ja mahdollisesti hankkinut puuttuvia varusteita. Nyt osallistuja, jos tunsit piston sydämessäsi, etkä ole vielä vilkkaissutkaan varusteluetteloa, kannattaa se tehdä mahdollisimman pian!

Tässä blogitekstissä pureudutaan varusteasioihin, erityisesti reissun vaellusosuuden kannalta. Vaelluksella olemme eniten luonnon armoilla ja kaikki tarvitsemamme täytyy kantaa mukana. Tämän vuoksi vaelluksen varusteasiat kannattaa miettiä erityisen tarkkaan! Teksti on kirjoitettu meidän reissun vaellusta silmällä pitäen, mutta sieltä löytyviä vinkkejä voi hyödyntää kuka tahansa oman vaelluksen suunnittelussa. Tekstin lopusta löytyy myös ohjeita hyvän majoitteen valitsemiseen.

image13.png

Rinkan paino

Ohjeelliseksi rinkan painoksi suositellaan maksimissaan neljäsosaa kantajan omasta painosta. Tällöin esimerkiksi 50kg painavan henkilön rinkka saisi painaa 12.5kg. Tämä on hyvä perusohje, mutta toki vaelluskokemus ja oma fyysinen kunto vaikuttavat myös siihen, paljonko jaksaa selässään kantaa. Myös se millaiselle vaellukselle ollaan lähdössä, vaikuttaa siihen kuinka paljon pakatessa kannattaa grammoja viilata. Lyhyelle ja helpolle vaellukselle voi varusteita ja mukavuuksia pakata huolettomammin. Pitkällä ja haastavalla vaelluksella kannattaa miettiä tarkkaan mitä todella tarvitsee ja haluaa selässään koko matkan raahata. Meidän reissun vaellusosuus ei ole pitkä, mutta jyrkkien nousujen ja laskujen vuoksi kannattaa matkaan lähteä melko kevyellä rinkalla.

Omasta turvallisuudesta ja terveydestä ei kuitenkaan saa tinkiä rinkan tavaroita valitessa. Esimerkiksi lämpimistä ja vedenpitävistä vaatteita tai kunnollisista yöpymistarvikkeista ei voi luopua. Rinkan painoa voi karsia esimerkiksi jättämällä pois liikoja vaihtovaatteita. Lyhyelle vaellukselle riittää hyvin yksi vaellusasu, jota käyttää koko vaelluksen ja yksi puhdas vaatekerta, jota käyttää iltaisin. Joka vaelluspäivälle esimerkiksi puhtaan paidan ottaminen ei ole välttämätöntä, sillä paita on kuitenkin nopeasti uudelleen hikoiltu. Vaellusasun voi pitää raikkaana tuulettamalla sen iltaisin.

Ennen vaellusta kannattaa  tehdä kotona rinkan koepakkaus. Koepakkauksessa rinkkaan laitetaan ne varusteet, jotka aiot ottaa mukaan vaellukselle. Näin sinulle ei tule yllätyksenä rinkan paino. Huomioi myös rinkkaan tulevan veden, ruokien ja yhteisten varusteiden tuoma lisäpaino. Hyvä tavoite rinkan painoksi voisi olla esimerkiksi n. 9kg ennen yhteisten tavaroiden ja veden lisäämistä. Pienikokoisella ja kokemattomalla vaeltajalla kannattaa pyrkiä vielä kevyempään rinkkaan, kun taas kookkaampi ja kokenut vaeltaja voi pakata hieman reippaammin. Pohdi ennen matkaa miten saat pakattua tavarat rinkkaan niin, että rinkan painopiste tulisi mahdollisimman lähelle selkää, eikä rinkan ulkopuolelle jää painavia tai heiluvia tavaroita.

Vaellusasu

Kaikki vaellusasun osat kannattaa valita huolella. Tämä ei tarkoita sitä, että varusteiden tulisi olla uusia ja kalliita. Tärkeintä on, että kaikki vaatteet ja varusteet ovat sinulle sopivia. Mieti alusvaatteita ja sukkia myöten, missä vaatteissa sinun on hyvä kävellä. Yksikin hiertävä, rullaantuva tai kutittava vaate voi vaikuttaa negatiivisesti vaelluskokemukseen.  

Tärkein varusteesi vaelluksen aikana on hyvät vaelluskengät! Kenkien on tärkeää olla sopivat ja sisäänajetut. Kengän sisälle kannattaa valita myös hyvä sukka (ei nilkkasukka). Hihaton paita tai toppi ei välttämättä ole paras valinta vaelluspaidaksi, sillä rinkan olkaimet saattavat hiertää inhottavasti paljaita olkapäitä. Vaellushousujen tulee olla sellaiset, joissa pystyt menemään sujuvasti kyykkyyn ja nostamaan jalkasi korkealle.

image9.png

Vaellussnäksit

Vaellukselle kannattaa ottaa omia pieniä välipaloja ja herkkuja. Kävellessä energiankulutus nousee huomattavasti, joten tankata täytyy myös kävelemisen aikana. Herkkuhetket tuovat pientä luksusta vaellukselle ja voivat heikolla hetkellä olla päivän pelastus. Snäksihankinnat kannattaa tehdä jo Suomesta ennen matkaa.Varsinkaan Hilde-bussin porukalla niiden hankkimiselle ei ole kunnolla aikaa ennen vaellusta. Suomesta löydät helposti itsellesi tutut eväät ja selviät todennäköisesti halvemmalla kuin Norjan puolelta. Raskaan vaelluspäivän jälkeen oma lempparisuklaa voi maistua paremmalta kuin koskaan. Jotkut vaeltajat tykkäävät jopa annostella valmiiksi snäksit jokaiselle päivälle esimerkiksi minigrippusseihin.

Hyviä vaellussnäksejä ovat esimerkiksi pähkinät, mantelit, rusinat, suklaa, myslipatukat ja  proteiinipatukat. Lisäksi mukaan voi ottaa annospakattuja urheilujuomajauheita tai glukoosipastilleja, jotka auttavat ylläpitämään suorituskykyä ja tuovat nopeasti helpotusta energiavajaukseen. Muista tässäkin asiassa kohtuus, jotta herkkuvarastot eivät tuo mahdottomasti lisäpainoa rinkkaan. Noin 100-300g snäksejä per päivä on hyvä suurpiirteinen ohje.

image10.png

Majoite

Reissun aikana teltat ovat kotimme ja lepopaikkamme kahden viikon ajan. Päivät ovat välillä pitkiä ja raskaita, joten kunnon yöunet ovat tärkeät. Ei ole kivaa, jos teltan pystyttämiseen ja purkamiseen menee joka kerta hermot ja paljon aikaa.  Majoitetta ei siis kannata nyt valita asenteella “kyllä tässä pari yötä menee”. Alla muutama juttu, jotka mukaan lähtevästä majoitteesta kannattaa tarkistaa.

  1. Majoitte on ehjä, siisti ja siinä on kaikki osat tallessa.
  2. Majoitteen pystyttäminen ja pakkaaminen ei ole liian vaikeaa ja joku telttakunnan jäsenistä osaa tehdä sen.
  3. Majoite on vedenpitävä.
  4. Majoitteen saa pystyyn ilman puita.
  5. Telttakunnan jäsenet jaksavat kantaa majoitteen vaelluksella.
  6. Majoitteen saa suljettua kunnolla vetoketjulla.

Majoite jossa on erikseen sisä- ja ulkoteltta on hengittävyydeltään paras ratkaisu. Majoite jossa on pelkkä vedenpitävä ja hengittämätön ulkoteltta (esim. laavu) on huono sekä kuumalla että kylmällä säällä. Tarvittaessa majoitteen lisäksi mukaan voi ottaa pienen pressun, esimerkiksi jos majoitteessa ei ole kunnon eteistä tavaroille.

image5.png

Toivottavasti tästä koonnista on teille hyötyä. Staabikin jo kovasti odottelee reissua!

Kirjoittaja:

Enni Heikkinen
Vaellusvastaava
Viking2019, Hilde

image8.jpg

KV-matka partiossa, miksi se on vaan niin parasta?

Heipparallaa! Täällä kirjoittelee Sussu, minä vastaan tämän matkan paikalliskontakteista. Tässä tekstissä jaan omia ajatuksiani siitä, mikä partiomatkoissa on parasta.

44932471_501571530336267_3323305484437422080_n.jpg

Kaverit

Ne uudet ja ne vanhat. Kansainvälisellä partiomatkalla tutustuu ihan varmasti uusiin ihmisiin. Niin paikallisiin kuin muihin matkalle lähtijöihin. Voit saada reissusta bussilastillisen uusia tuttavuuksia alle kahdessa viikossa! Samalla saat hiottua kielitaitoasi jutellessasi paikallisten kanssa ja ehkä jopa elinikäisen uuden ystävän.

44898895_563405857442099_3321783781819416576_n.jpg

Hyppy tuntemattomaan

Oletko koskaan yöpynyt navetan vintillä? Entä koskettanut käärmettä? Tai saanut yöpaikan vieraasta talosta ihan vain soittamalla ovikelloa ja kysymällä? Minäpä olen, ja kaikki nämä partiomatkalla ilman että tiesin niistä etukäteen ennen reissua. Matkalla sattuu ja tapahtuu, etkä voi koskaan tietää etukäteen millaiseksi reissu muodostuu ennen kuin menet ja koet.

45014907_1159221040899578_2779283005212983296_n.jpg

Uusi kulttuuri

Onko perinteinen suomalainen partioleiri jo niin nähty? Soiko spotifyssasi joka päivä samat Cheekin kappaleet? Puhuvatko kaikki ystäväsi vain suomea? Tiedätkö, miten muualla eletään? Partiomatka antaa ratkaisun tähän kaikkeen, uudessa kulttuurissa saat tutustua paikallisten partiolaisten tapaan toimia, löydät ehkä uusia paikallisia artisteja, joita kuunnella, löydät tuttavuuksia, jotka osaavat esimerkiksi norjaa tai kiinaa sekä pääset tutustumaan paikallisten ihmisten elinkeinoihin ja -tapoihin.

45055713_1109330555896057_540338144608780288_n.jpg

Kupla

Haluaisitko sinäkin elää partion sinisessä kuplassa, johon sekoittuu myös kansainvälisiä vivahteita? Pidemmällä partiomatkalla porukka hioutuu niin hyvin yhteen ja käsitys ulkomaailmasta sumentuu. Ruokailut, nukkumiset, ohjelmat, oikeastaan kaikki tapahtuu tässä samaisessa kuplassa. Kupla tuntuu  turvalliselta ja matkanteko sen sisällä on niin erityisen kivaa, että mitä lähemmäs reissun loppua mennään, sitä enemmän pelätään, että kupla pian puhkeaa. Ja niin se joskus puhkeaakin, mutta sitä ennen siitä saa nauttia kuplan sinestä.

Erilainen ympäristö

Kyllästyttääkö peltomaisema tai vaihtoehtoisesti kaupungin asfalttiviidakko? Onko Suomen metsä jo niin nähty? Partiomatkalla löydät itsesi ihan uudesta ympäristöstä – vuoret, söpöt erilaiset kaupungit sekä vehreä luonto odottavat jo sinua!

44930167_607933506276300_5360385533509894144_n.jpg

Joko innostuit vai jäikö kenties vielä mietityttämään kannattaako reissulle lähteä? Vielä on aikaa, ilmoittautuminen loppuu keskiviikkona 31.10.2018. Ihan hurjan paljon teitä onkin jo ilmoittautunut, mahtavaa!

Kirjoittanut:

Susanna Heinola
Viking2019 paikalliskontaktivastaava ja piirin kv-jaoston puheenjohtaja

Miten muut ovat sen tehneet?

Hei kaikki!

Viking2019 ilmoittautuminen on nyt ollut reilun kuukauden auki ja me järjestäjät olemme tosi iloisia, että ilmoittautumisia on tullut mukavasti. Ilmoittautuminen jatkuu lokakuun loppuun asti, joten vielä on kuitenkin aikaa tehdä päätöksiä.

Kesän aikana olen bongaillut sosiaalisen median kautta, että Lofootit ovat kiinnostaneet myös muita. Siitä inspiroituneena ajattelin jakaa teille nyt muutamia blogitekstejä, joissa kerrotaan matkasta Lofooteille. Laitan myös muutaman videon ja Instagram-tilin, joista voi kerätä itselle inspiraatiota ja innostusta tulevaa reissua varten.

AnnikaO
Kuvakaappaus: Annika O:n blogi

Annika Ollilla (tuttu blogista Annika O) kävi Lofooteilla roadtripillä kesän loppupuolella. Annika on koonnut useamman postauksen matkaan liittyen ja Annikan kuvat ovat tuttuun tapaan ihan huippulaatua. Blogista saa vinkkejä omatoimimatkan tekoon, mutta Vikingillä toki me järjestäjät suunnittelemme ruokahuollon ja bussikuljetukset.

Tästä blogitekstiin.

SuviHoyden
Kuvakaappaus: Suvi Höydenin blogi

Suvi Höyden on koonnut Lofooteista pienen matkaoppaan. Kuvat ovat myös upeita ja oppaaseen on koottu paljon eri kohteita Lofooteilla. Kuvassa mainittu Kvalvika saattaa olla Vikinginkin kohteena, joten sen vuoksi päätin nostaa sen esiin.

Suvi Höydenin matkaoppaaseen

Videoiden kautta pääsee myös hyvin reissutunnelmiin. Tässä muutama video, josta voi ihailla Lofoottien maisemia. Lisäähän löytyy Youtubesta pilvin pimein hakusanalla ”Lofootit” tai ”Lofoten”. Ehkä sinä olet siellä itse ensi vuonna kuvaamassa.

Lofooteilta otetuille kuville löytyy myös omia Instagram-tilejä. Yhden mainitakseni esimerkiksi Lofoten Islands -tililtä löytyy paljon kuvia.

Spesiaalimmat maininnat ansaitsevat Pääkaupunkiseudun partiolaisten Maahiset-lippukunnan matkapäiväkirja Lofooteilta, jota pääset lukemaan täältä.

Lisäksi, koska oheismatkamme kohteena on Tromssa haluan jakaa teille Tromssassa asuvan suomalaisen Ilonan Intagram-tilin. Ilonan tilillä pääsee kurkkaamaan Tromssan lähialueiden maisemiin ja mahtaviin lämminhenkisiin kuviin.

Joko sinä olet ilmoittautunut? Eiköhän nyt olisi jo viimeistään aika!

 

Kirjoittanut:

Emma Marttila, Viking2019 viestintävastaava.

Kurkistus Lofootteihin

IMG-20180620-WA0002

Tässäpä vaellusosaston lyhyt oppimäärä Lofootteihin ja siellä vaeltamiseen. Saat ajatuksen siitä, mitä on luvassa ja ehkä kipinän tutkiaksesi kohdetta lisää itseksesi! Ja eikun suoraa asiaan:

ILMASTO

Kovin pohjoisesta sijaintipaikastaan huolimatta Lofooteilla on kovin lempeä ilmasto. Meren läheisyys ja golf-virta lämmittävät aluetta, joten alueen talvet eivät ole niin hyisiä kuin kartasta katsomalla heti luulisi. Viime vuonna vaelluksellamme Lofooteilla keskilämpötila heinä- ja elokuussa oli n. +12C kieppeillä. Tämän blogitekstin kuvat on otettu talvella, joten maisema ei kesäisin sentään ole aivan näin luminen.

Vuoristoisen maisemansa takia ilmaolot saattavat olla huomattavasti erilaiset saariston eri osissa. Sää voi myös muuttua nopeasti – vuorilla täytyy olla valmiina kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, vaikka päivä näyttäisikin lähtöhetkellä aurinkoiselta. Sateinen tai sumuinen keli ei ole Lofoottien kesässä mikään outo asia, joten kuorikerrasto on hyvä muistaa ottaa mukaan!

IMG-20180620-WA0004

MAASTO

Kun mielessään kuvittelee, miltä Lofooteilla näyttää, ensimmäinen ajatus on aina: vuoret. Merestä suoraa nousevat jyrkät seinämät. Vaikka Lofooteilta otettuja kuvia katsellessa korkeuserot näyttävät hurjilta, eivät monetkaan vuoret nouse kovin korkealle. Suomen lapissa 500metriä korkea kumpu on vain normaali tunturi, mutta Lofooteilla ne näyttävät täysikokoisilta vuorilta. Alueen korkein vuori on Higravstinden 1 161m. Viimeisimmän jääkauden aikaisten jäälaattojen liikkeet ovat tehneet suurimmat muutokset Lofoottien ulkomuotoon kaivertaen laaksoja ja jättäen isoja lohkareita jälkeensä.

IMG-20180620-WA0000

VAELLUS

Vaeltaminen Lofooteilla on hyvin suosittua. Saarilla on monia merkittyjä reittejä, mutta kokeneemmat vaeltajat seuraavat omia polkujaan. Vaikka reitit ovat olemassa, ei niiden ylläpito ole niin hyvää kuin esimerkiksi täällä Suomessa. Reitin suunnan osoittaa kiveen tai puuhun maalattu punainen T-kirjain. Monesti merkit voivat olla haalistuneet tai kadonneet osalta reittiä, esimerkiksi lumivyöryt voivat liikuttaa merkintöjä luonnossa. Jokamiehenoikeudet ovat Norjassa samanlaiset kuin Suomessa, mutta tulenteko on siellä sallittua puuttomilla alueilla missä vain! Tupajärjestelmät ovat myös erilaiset Suomeen verrattuna. Autiotupien lisäksi retkeilyalueilta löytyy myös palveluja tarjoavia majoituksia, ja majoista joutuu aina maksamaan. Tuvasta tupaan vaeltavat norjalaiset pitävät mukanaan huomattavasti vähemmän varusteita kuin eräisempään menoon tottuneet suomalaiset.

Siinäpä pieni makustelupala kaikille matkaan liittymistä harkitseville. Jos jäi hampaankoloon niin ilmoittauduppa retkelle mukaan ja koe tämä kaikki itse paikanpäällä.

 

Kirjoittanut:

Sonja Kananen, toinen Viking2019 vaellusvastaavista.

Kuvat: Sonja Kananen

lähteet: wikipedia, lofotenlights, retkipaikka

Mikä ihmeen Viking 2019?

Tervetuloa tutustumaan Viking 2019 –reissun sivustolle, tässä tekstissä äänessä on matkanjohtaja Kati. Olemme piirin kv-jaostossa jo pitkään haaveilleet piirin yhteisestä kv-matkasta, joka tarjoaisi toisaalta matalan kynnyksen mahdollisuuden kenties ensimmäiseksi kansainväliseksi partiokokemukseksi, ja toisaalta antaisi erilaisia haasteita eri ikäkausille. Matkakohteeksi valikoitui Pohjois-Norja, ja erityisesti sen kuvankauniit Lofootit sekä Tromssan kaupunki. Lofooteilla suunnitelmissa on muutaman päivän vaellus ja Tromssassa tutustumme norjalaiseen kulttuuriin monipuolisesti. Tarkoituksena olisi myös päästä tutustumaan norjalaisiin partiolaisiin.

Kesällä 2019 on tarjolla myös toinen mahdollisuus kokea partion kansainvälisyys, sillä maailmanjamboree on Yhdysvalloissa samoihin aikoihin kuin Viking 2019. Kumpikin näistä tarjoaa osallistujilleen varmasti upean kokemuksen, mutta reissut ovat myös hyvin erilaiset. Viking 2019 tarjoaakin halvemman ja pienemmän mittakaavan vaihtoehdon jamboreelle. Molempien keskeisiin teemoihin kuuluu seikkailu, Vikingillä se näkyy erityisesti vaelluksella erilaisessa maastossa sekä uusina elämyksinä Norjaan tutustuttaessa.

20171007_Aapo_Rainio__MG_3572
Kuva: Suomen Partiolaiset/Aapo Rainio

Matka on suunnattu kaikille Pohjanmaan partiolaisille tarpojista aikuisiin. Jokaisesta ikäkaudesta otetaan osallistujia sopivassa suhteessa siten, että matkaan lähtee bussilastillinen seikkailunjanoisia partiolaisia.

Tällä hetkellä me matkan staabilaiset työstämme suunnitelmia eteenpäin. Erityisesti budjetin tarkentaminen ja markkinointi on juuri nyt työn alla, jotta saamme osallistumismaksun kattamaan kaikki pakolliset kulut ja loistavan ohjelman sekä tiedon tästä upeasta partiomatkasta kaikkien piirin jäsenten huulille!

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja koko matkasta tipahtelee tänne sivustolle pikkuhiljaa, joten vieraile sivulla toistekin! Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä ja kysäistä mielenpäällä olevia kysymyksiä sivuston ota yhteyttä -osion kautta.

Joko sinä olet päättänyt mitä teet kesällä 2019?